Pressmeddelande 2019-01-15

Tina Wilhelmsson har inlett ett nytt samarbete med serietecknare Sam Berglund från Västerås.

– Jag tycker att Sams sätt att teckna passar bra ihop med min musik och jag ser fram emot det här samarbetet. Det roliga är att jag blev tipsad om honom av en serietecknare från Västernorrland, jag visste inte då att han var från Västerås. När jag kollade på hans serieteckningar på instagram så föll jag direkt.

Tina och Sam kommer att samarbeta i projektet Visa verkligheten, där albumet QueeRealitet just nu arbetas fram. Nu kommer personerna i projektet förutom att porträtteras i Tinas musik även att bli seriefigurer med hjälp av Sam.

– När Tina kontaktade mig för att se om jag var intresserad av att vara en del av hennes projekt blev jag jätteglad. Att illustrera queera personers verklighet är precis den sortens sak som driver mig i mitt skapande, och att det dessutom är relaterat till musik är extra roligt, eftersom att mötet mellan musik och tecknade serier är något jag själv utforskar i mina andra projekt.

Nästa release är baserad på en intervju med västeråsaren Amanda Karlkvist som har genomfört en könsbekräftande korrigering och är pappa till två barn. Det betyder att det kommer att bli releasefest i Västerås till våren.

Sam är illustratör och serietecknare som för det mesta gör serier i tecknar- och författarduon Studio Dhuppi tillsammans med författaren Nora Leirnes. De gör serier om queerpolitik, musik och sci-fi som de framför allt publicerar online.

Tina Wilhelmsson driver Visa verkligheten där hon genom olika konstformer berättar om människors verklighet. Hon samlar in berättelser genom att intervjua människor. Intervjumaterialet blir sen till musik, föreställningar, seriealbum, statyer, smycken, barnböcker, novellsamlingar och listan fylls hela tiden med nya kulturentreprenörer och deras olika konstformer.

 

Serietecknare: Sam Berglund

Serietecknare: Sam Berglund