Föreställning & album

Volymer2

Visa verkligheten Volym 2 – QueeRealitet
En samling berättelser från hbtq-personers verklighet.
Release i samband med Europride 2018.
Läs mer på www.visaverkligheten.se
#visaverkligheten #queerealitet

Länk till QueeRealitet på Facebook.
Länk till Visa verkligheten på Facebook.

 

Föreställning

En historielektion och konsert i ett. Om fantastiska kvinnor som raderats ur historien.

”Bland det bästa jag sett!”
”Intressant och roligt.”
”Bästa underhållningen!”
”Variation och bra ämne.”
”Det var den bästa historielektion jag någonsin fått.”

Om kvinnor som haft stor betydelse, men som du inte fått läsa om i skolan. En härlig blandning av musik och föreläsning.

Vad hände när IKEA klippte ur alla kvinnor ur sin katalog i Saudiarabien? Vad gjorde Mileva Einstein som var så märkvärdigt? Vem var Emelie du Chatelet egentligen och vad var det som Violeta Parra var med och startade? Det och och lite till ska jag berätta.

Tid: 70 min, med 10 min paus i mitten. Upplägget är tillgängligt för alla, även för personer med koncentrationssvårigheter.

Recension:
”Tina Wilhelmsson är en bra sångerska som skriver bra låtar. Hennes trygga och chosefria tillförsikt i feminismen är smittande. Låtarna hade omisskännlig proggvisestil. Men hennes texter är smartare och effektivare än många. En konsert som denna förenar verkligen nytta med nöje. Visartisten Tina Wilhelmsson gjorde ett framträdande man kommer att minnas länge. Det var tänkvärt omskakande, pedagogiskt och roligt.” / Bo Borg, Nya Lidköpings Tidningen

Länk till Raderade kvinnor på Facebook.

En meningsfull paus

För ett mer tillgängligt, effektivt och demokratiskt möte. 10 minuter bildande underhållning.

På 10 minuter får deltagarna på mötet följande:

 • Vila från mötet
 • Ökad blodcirkulation
 • Ökad syretillförsel till hjärnan
 • Skratta
 • Fortbildning i jämställdhet
 • Kanske en och annan insikt
 • Ny energi


Mötet fortsätter sedan med nya perspektiv och ny energi. Allt för att ert möte ska bli mer effektivt, tillgängligt och demokratiskt.

En paus är nödvändigt för vissa, en meningsfull paus är bra för alla.Om kvinnor som haft stor betydelse, men som du inte fått läsa om i skolan. En härlig blandning av musik och föreläsning.

”Direkt efter att du gick ut ur rummet och stängde dörren sa en av mina kollegor att vi måste ta tag i jämställdhetsarbetet i den här kommunen.”

Länk till meningsfull paus på Facebook.

Föreställning & album

Volymer

Visa verkligheten Volym 1: Visor på ackord
Om kvinnor som jobbat inom svensk industri.
Läs mer på www.visaverkligheten.se
Köp albumet Visor på ackord.

Fyra berättelser. Fyra decennier.

 • 40-talet: Olga Lundgren, graverare
 • 50-talet: Ingeborg Mayerhofer, linderska
 • 60-talet: Britt-Marie Bladh, löpande band
 • 70-talet: Wendela Dehlin, elsvetsare

”Det var hårda tag.”

”Vi var lovligt byte.”

Visorna och berättelserna i föreställningen är autentiska, då de bygger på intervjuer med de fyra kvinnorna samt information hämtad från IF Metalls arkiv. Bilderna i föreställningen är kvinnornas egna privata bilder.

En av tonsättarna är artisten Ana Diaz, som har en lång karriär bakom sig som låtskrivare åt artister som Britney Spears, David Guetta, Kleerup och Loreen. Övriga tonsättare är Sofie Livebrant som har tonsatt många av sångerskan Sofia Karlssons visor och då framförallt hennes Dan Andersson-tolkningar, Magda Andersson och Josefin Berge som är gitarrist i Fröken Elvis.

Föreställningen är 45 min.

Länk till Visor på ackord på Facebook.

Inspirationsföreläsning

inspiration

Kreativitet och modet att våga förverkliga galna idéer.

Om entreprenörskap, kreativitet, att våga förverkliga idéer och göra business av dem. Föreläsningen får extra guldkant då Tina framför några av sina visor!

Tina Wilhelmsson är den första sociala entreprenören som blivit antagen till BizMakers företagsinkubator i Sundsvall. Hon har skapat en affärsidé av sitt koncept Visa verkligheten som redan fått stor uppmärksamhet. En kreativ entreprenör som kan inspirera dig till att våga tro på dina galna idéer och våga ta för dig.

”Tack Tina för en fin föreläsning och en fin start på dagen!”

Workshop

Foto: Sofia Kits

Vad lyssnar vi på? Egentligen.

En workshop om att bli mer medveten om vad vi lyssnar på/förmedlar från scenen. Under workshopen tittar vi på era egna favoritlåtar, egna låtar och låtar ni gillar att tolka. Hur ser könsrollerna ut? Vilket genusperspektiv förmedlas?

Vi kommer tillsammans experimentera och se vad som händer om ni byter plats på olika personer i sångtexter. Förändras textens budskap? Om det förändras, hur förändras det och varför?

”Det enda som var dåligt med workshopen var att jag hade velat ha mer tid med Tina.”